Voorwaarden


Ik ga ervan uit, dat je voor aanschaf van rittens de basis  informatie over het houden van ratjes weet of na hebt gelezen om de ratjes een goed thuis te kunnen geven. Mijn ratjes verhuizen niet alleen (minimaal 2 ratjes van hetzelfde geslacht) ook als je kan aantonen dat je al ratjes in huis hebt. Het is voor een ratje fijn als die een leeftijdsgenootje heeft. Een ritten wil vaak spelen en of jouw oudere ratten dat ook willen is dan even de vraag.  Ben je zeker, dat jou ratjes niet te dominant zijn en jou ratjes de nieuwe rittens gaan accepteren? (Dat ratjes zich superlief tegenover jou gedragen, kan nog steeds inhouden dat ze erg dominant optreden tegenover andere ratten) Hou er dus rekening mee dat dit dus het geval kan zijn en dat je dus een extra kooi moet aanschaffen om ze uit elkaar te halen. Je krijgt van mij ook een tiplijst mee als ze verhuizen met ook tips over hoe te koppelen. 

 

Reserveren gaat via het inschrijfformulier die online komt zodra er rittens geboren zijn. Ik verkoop geen ratjes aan jongeren onder de 18 jaar mits er toestemming is van de ouders. Dat betekent dan ook dat je ouders erbij moeten zijn als je je ratjes komt ophalen.

 

Zodra ik de reservering heb ontvangen, ontvang je een bevestiging met een uitleg over de afloop van reservering tot het ophalen van de ratjes. Tevens wordt je erover geïnformeerd wanneer de rittens opgehaald mogen worden.

 

Vanaf de leeftijd van 4 weken worden de rittens definitief verdeeld. Rond de leeftijd van 2-3 weken kunnen we overleggen of de van jou aangegeven voorkeuren haalbaar zijn). 

 

Ik als fokker heb altijd eerste keuze uit het nest, dat is heel belangrijk om mijn lijnen verder te verbeteren en om mensen ook in de toekomst ratjes aan te kunnen blijven bieden. Ik zal  altijd proberen rekening te  houden met de voorkeur van de adoptant  als je een bepaalde voorkeur hebt voor een bepaalde kleur of tekening. Een goede fok planning houdt wel in, dat wij de verwachte kleuren en tekeningen van te voren kunnen aangeven, maar moeder natuur is soms eigenwijs en vaak zijn tekeningen niet volledig voorspelbaar. We kunnen dan wel jou reservering naar een ander nestje doorschuiven.  

 

Mocht je om wat voor reden dan ook van je reservering afzien, laat dit dan tijdig weten. Dan kunnen we voor de rittens nog op tijd een nieuwe baas vinden. Hoewel wij ons uiterste best doen om gezonde ratjes te fokken, bestaat de kans dat een ratje voor de verhuizing ziek wordt. Ik  heb dan ook  te allen tijde het recht om een reservering te annuleren of te weigeren (bv. ook dan als er twijfel bestaat aan de geïnteresseerde).

 

De ratjes mogen pas naar hun nieuwe huis als ze 7 weken oud zijn.  Tevens moeten ze zwaar genoeg zijn (min. 100 gram), maar over het algemeen zijn ze met deze leeftijd al zwaarder. Eerder ophalen is niet mogelijk en er worden geen uitzonderingen gemaakt.

 

De ratjes dienen op mijn adres in Zwolle opgehaald te worden. De dag en tijd spreken we dan van te voren af, zo dat het voor allemaal goed uitkomt. (In de regel kunnen de ratjes ’s doordeweeks en soms in het weekend opgehaald worden)

 

Mijn ratjes verlaten gezond hier mijn huis, ik ga er wel van uit dat de nieuwe eigenaar zich bewust is, dat een levend beestje ook een keer ziek kan worden en verdere kosten voor bijv. een bezoek bij de dierenarts kunnen ontstaan.

 

De prijs voor de ratjes is 20 euro per stuk.  Dit mag contant of via een betaalverzoek als we dat hebben afgesproken.  Verdien ik aan de ratten? Nee, elke maand zijn de kosten veel hoger dan dat ik daarvan terug zie, daarom is het een hobby. Voor mij  is het de moeite en het geld waard. De mensen, die bij mij ratjes halen vinden het geld voor een handvol lieve ratjes ook waard.

 

Uiteraard mag je mij altijd mailen voor verhalen, foto’s en advies. In de regel worden mails binnen 24 uur door mij beantwoord.

 

Je mag mij ook altijd contacteren in geval van ziekte. Ik zal je hierbij best mogelijk een advies geven. Tevens is het voor een fokker altijd belangrijk om details over zijn of haar dieren te horen om de lijn verder te kunnen verbeteren.

 

Als je niet meer voor de ratjes kan zorgen die je van mij hebt geadopteerd, overleg dan samen met mij wat de beste opties zijn. Eventueel kan ik  met advies helpen. Als ik voor welke reden dan  ook beslis om ratjes terug te nemen, wordt het aankoopbedrag niet uitbetaald. Dit omdat het voor mij al genoeg tijd en geld gaat kosten (extra kooi, voer, herplaatsing) om voor het beestje weer een goed thuis te vinden.

 

Ben je van plan met de ratjes te fokken, geef het dan direct in de reservering aan. Het fokken met mijn ratjes is alleen toegestaan in overleg met Rattus Rats. Stambomen worden alleen aan fokkers en op aanvraag uitgegeven.